Expertise

Goederenvervoer

Binnenvaart

ViPro Management biedt een zeer brede expertise in vervoer over water. Kennis van schepen en waterwegen, maar ook veel inzicht in de logistieke aspecten die komen kijken bij het integreren van vervoer over water in de transportketen. Denk daarbij aan de logistieke organisatie, op- en overslag en voor- en natransport. Een uitgebreid netwerk aan contacten, variërend van scheepvaartbedrijven, overslaglocaties, branche verenigingen en overheidsinstanties kunnen ook behulpzaam zijn voor het uitvoeren van werkzaamheden rondom een modal shift project.

Modaliteitskeuze

Wat is de beste transportwijze op een bepaald moment voor een product naar een bestemming. Weg, water, spoor, lucht? Of misschien een combinatie? Is er een modal shift nodig, of kan er synchromodaal gepland worden? Welke vervoerders bieden de beste mogelijkheden. ViPro Management kan u helpen, bijvoorbeeld door scenario’s met elkaar te vergelijken, de juiste leveranciers te identificeren en selecteren en zo de beste keus te maken.

Transportoptimalisatie

Het beter benutten van de transporteenheid kan leiden tot grote kostenbesparing. Dit is geen eenvoudige opgave. Dit kan bereikt worden op verschillenden manieren:

  • Samenwerking met concollega’s
  • Samenwerking in de keten
  • TMS software (efficiënter) gebruiken
  • Afstemmen van goederenstromen binnen de eigen organisatie
  • Analyse van de goederenstromen

Het vereist veel communicatie, afstemming, coördinatie, analyse en dus tijd! Tijd die vaak afwezig is in de organisatie, maar die veel op kan brengen.

Neem direct contact op voor meer informatie!

Transportverpakkingen

Retourneerbaar of Eenmalig

Welke transportverpakking is de juiste? Is het mogelijk om de verpakking opnieuw te gebruiken. Deze keuze is onder andere afhankelijk van het product, de bestemming, de frequentie en de hoeveelheid. Moet het karton, metaal of kunststof zijn? Milieu overwegingen spelen ook een belangrijke rol. ViPro Management maakt graag de analyse welk type verpakking het beste past bij het logistieke proces en de supply chain. De juiste keuze kan tot grote besparingen leiden.

Productbescherming

Er zijn veel verschillende manieren om de producten te beschermen. In herbruikbare omverpakkingen kan gekozen worden voor eenmalige of herbruikbare bescherming. De gekozen bescherming is afhankelijk van het type product en het transportmiddel, de transportafstand, optimalisatie van de hoeveelheid, milieu-overwegingen enzovoort. Oftewel, vele factoren die van invloed zijn op de kosten en het gebruik. ViPro Management biedt leveranciersonafhankelijk advies.

Verpakkingsoptimalisatie

Het aanpassen van het verpakkingsconcept kan leiden tot grote kostenbesparingen. Denk aan het ontwikkelen van inklapbare verpakkingen, het verhogen van het aantal delen per verpakkingseenheid, het optimaliseren van de verpakking voor efficiënter gebruik aan de productielijn. ViPro Management heeft veel expertise in het opzetten van verpakkingsscenario’s. Het maken van 3-d simulaties behoort tot de mogelijkheden, evenals het analyseren van de effecten op de totale supply chain kosten. Het identificeren, selecteren en coördineren van de juiste leveranciers zorgt ervoor dat de gewenste verpakking ook werkelijkheid wordt.

Neem direct contact op voor meer informatie!

Supply Chain

Distributienetwerk

De logistieke markt is continue in beweging. Afnemers en aanbieders zijn soms continenten van elkaar verwijderd. Het distributienetwerk van organisaties moet hierop worden ingericht. Dit kan bijvoorbeeld de ontwikkeling van een nieuw magazijn zijn, maar daar blijft het niet bij. Er moeten bijvoorbeeld informatiesystemen gekozen en ingericht worden. Daarnaast is er de vraag of u dit in eigen beheer wilt gaan doen of dat een 3-PL organisatie beter zou passen. De analytische en projectmatige benadering van ViPro Management zorgen ervoor dat de optimalisatie van het distributienetwerk daadwerkelijk van de grond komt.

Procesoptimalisatie

Kleine veranderingen kunnen grote voordelen met zich meebrengen. Daar zijn velen het over eens. Het is zaak om de verbetermogelijkheden in de interne of externe supply chain te identificeren en samen tot oplossingen te komen. Dit kan bijvoorbeeld een fysieke aanpassing zijn in het magazijn, maar ook een aanpassing in het orderproces waardoor handelingen niet meer dubbel worden uitgevoerd. ViPro Management kan met een frisse, objectieve blik helpen om deze optimalisatieslag daadwerkelijk te maken.